Nya skolor ska byggas

Beslut kring Nyköpings framtid följer ett visst mönster. Socialdemokraterna tillsammans med kamraterna i den politiska majoriteten tar fram förslag på hur förskolan och skolan i Nyköping ska utvecklas. Moderaterna röstar nej. Jag är helt övertygad om att för att det ska gå bra för Nyköping krävs politiska beslut som driver på.

Moderaterna har försökt försena ombyggnationen av Nyköpings gymnasium genom återremiss. De har försökt försena nybyggnation i Stigtomta genom återremiss. De har röstat nej till att renovera Bryngelstorpskolan. De har röstat nej till att planera för förskolor och skolor i Oppeby. De har röstat nej till att planera för ny förskola i östra stadsdelarna. De har faktiskt röstat ja till att bygga om Nyköpings högstadium – Omega. Det var trots allt mögel i lokalerna.

I slutändan finns det bara en sak som räknas; beslut som driver på utvecklingen. Det är Moderaterna konstant mot.