Dags för Forum Nyköping

På torsdag och fredag går det första Forum Nyköping av stapeln. Jag har blivit intervjuad ett antal gånger om det och kommer ibland på mig att det inte är helt enkelt att beskriva vad Forum Nyköping är eller ska bli. Programmet finns dock här.  Bäst beskrivet som en samtalsfestival om vår tids svåra frågor. Så står det på kommunens hemsida och det är en bra beskrivning.

Diskussioner om Forum Nyköping startade för mer än ett och ett halvt år sedan. Jag vill minnas att arbetsnamnet var Forum för integration och social sammanhållning. Namnet har ändrats några gånger. Jag tycker (och det har jag skrivit förut på bloggen) att det här inte bara är nödvändiga frågor att diskutera utan också att Nyköping är en väldigt bra plats att göra det på. Det definierar vilken plats vi vill vara. Ett gästabud ska vara öppet och gästvänligt. Inte kanske som man gjorde för 699 år sedan.

Jag ser fram mot många spännande diskussioner och det är trevligt att Moderaterna i Nyköping som är mot att anordna Forum Nyköping trots det tycker att det är viktiga frågor att diskutera. Någon måste kliva fram och erbjuda plattformen också. Det har vi gjort.