Om uppdraget, familjen och revyn

Det jag är allra mest rädd för i mitt uppdrag är att min familj ska komma i kläm. Det gör de redan på det sättet att jag inte alltid är hemma så mycket som jag vill eller borde vara. I SN här om dagen kunde man i en artikel om Nyköpings lokalrevy läsa att ”I soptippscenen gör Tove rollen som Urban Granströms fru – mycket angelägen att få återvinna sin make”.

Enligt reportaget i SN var vi alltså där; min familj dras in i offentligheten på grund av mitt uppdrag. Då blir jag både ledsen, arg och rädd. Det har jag framfört till representanter för revyn. Om mig kan man skämta eller skriva vad som helst, det får jag tåla. Men när min familj som inte finns i offentligheten, som lever sina egna liv, dras in på grund av mig då börjar jag fundera på om det är värt att hålla på med det jag gör.

Det är inte särskilt ofta jag reagerar känslomässigt, men när det gäller min familj gör jag det. Däremot har jag inte försökt påverka innehållet i revyn, och när jag pratat med representanter har vi också rett ut varför jag blivit arg och ledsen men också hur de resonerar och arbetar med revyn. Vi är okej med det. De gör sina val och står för dessa. Det kommer säkert att bli en bra revy som driver med oss politiker på det sätt vi förtjänar.