Äldreboendet Myntan

Idag hölls invigning av äldreboendet Myntan. 104 platser på särskilt boende. En del nya, några ersätter platser på andra boenden som är utdömda av arbetsmiljöverket. Det har varit ett långt projekt. Det startade redan under förra mandatperioden.

En väldigt intressant aspekt är att det vägg i vägg finns 42 så lägenheter i ett så kallat trygghetsboende. Vanliga lägenheter men med inriktning mot äldre för att om man tycker att man har det behovet, kan bo i en vanlig lägenhets men nära den service som finns kring ett särskilt boende. Som vanligt med nybyggda lägenheter är det inte billigt. Men trots det är ungefär 35 av 42 lägenheter uthyrda till inflyttningen på tisdag.

Myntan ligger på Norra Arnö. Förra fredagen gick vi ut med planerna på ungdomsbostäder. Det här är ett område som skulle kunna passa riktigt bra till det också.