Sammanfattning av veckan

Tre veckor kvar till valet och det här har varit den första riktigta valrörelseveckan. Redan veckan innan dess presenterade vi huvuddragen i vår inriktning för Nyköping under de kommande fyra åren.

I kort sammanfattning handlar det om jobb, utbildning och välfärd. Arbetet för att Nyköping ska växa ger också fler jobb men vi måste rikta särskilda insatser mot unga arbetslösa. Det krävs fler utbildningsplatser på Campus inom yrkeshögskola, högskola och vuxenutbildning. Det kommer att behövas fler platser inom förskolan. Allt detta är nödvändigt för att klara av våra gemensamma välfärdsåtaganden.

Under veckan som gått presenterade vi en satsning på kulturskola i Nyköpings kommun som vi vill införa nästa mandatperiod. Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Mikael Damberg var på besök. Han presenterade lokala siffror för den satsning på totalt 3,5 miljarder partiet vill göra. Det skulle ge Nyköpings kommun ytterligare ca 19 miljoner att satsa på skolan för.

Höjdpunkten var absolut invigningen av Nyköpings högstadium. Den nya byggnaden Alpha är förstås otroligt spännande att besöka, men det viktigaste är förstås att skolledning och lärare tillsammans med elever ser till att varje barn får möjligheten att lyckas och prestera bra resultat.

Valrörelser vinns i samtal med väljarna. Det har vi haft under veckan genom att knacka ett stort antal dörrar, finnas på plats under SM i forspaddling som hålls mitt inne i stan, jag har stått några timmar på torget i valboden, men vi har också funnits på plats i Brandkärr där hundratals samlades för avslutnings av fotbollsturneringen Brandkärrscupen.

Nu tar vi nya tag för ytterligare en vecka av valarbete med bl a en direktsänd debatt i P4. Tre veckor kvar.