19,3 miljoner till skolan i Nyköping

Det vill säga om Socialdemokraternas utlovade satsning på 3,5 miljarder per år blir verklighet. Så hänger det ihop. Under den här mandatperioden har lärarna i Nyköping fått nästan 16 % i löneökning. Vi har inte uttryckligen lovat mer pengar till ökade lärarlöner lokalt. Det är svårt att göra. Vi måste också titta på utrymmet i kommunens budget.

Idag var Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Mikael Damberg och jag på besök på en skola i Nyköping. Även om vi gör vad vi kan för att satsa på skolan i Nyköping krävs hjälp från alla nivåer. Politiska beslut hänger ihop. Vi satsar på skolan i Nyköping men med en S-ledd regering kommer ca 19 miljoner kronor till i Nyköping.

Det kan t ex innebära satsningar på fler specialpedagoger, utökade satsningar på lärarnas löner. Om vi satsar den 19 miljonerna på lärarlönerna innebär det ytterligare ca 2,5 % i löneökning utöver vad vi lägger lokalt.