En cykelrunda som sammanfattar mandatperioden

Att bara ta en cykeltur är inte särskilt roligt. Motionera måste man dock och just nu görs det lämpligast på cykel. Ska det bli något av det för min del kan det vara bra att en målsättning med cykelrundan. Den här gången blev det att cykla runt och kolla in lite av vad som händer i Nyköping. Samtidigt blir det en sammanfattning av vad som hänt under den här mandatperioden när vi nu är drygt fem veckor från ett val.

Snart startar skolan och då invigs Nyköpings nya högstadieskola, komplett med vindkraftverk på taket och eget observatorium:

IMG_0981

Nyköpings Tennissällskap på den tiden drabbades hårt när den gamla hallen rasade för några år sedan. Nu har ideella krafter i en ny tennisklubb med en borgen från kommunen sett till att det nu finns en ny hall i Nyköping:

IMG_0982

Även på Rosvalla området finns den nya sporthallen som ju egentligen är tre nya hallar framför allt för ungdomsidrotten. Den är redan fullbokad både av skolor, ungdomsföreningar och för en hel del spännande arrangemang under hösten:

IMG_0984

Hamnen invigdes i juni och var redan tidigare välbesökt men uppskattas ännu mer efter renoveringen:

IMG_0985

I september invigs ett nytt äldreboende. Det är utformat med hjälp av framför allt de som arbetar inom omsorgen i Nyköping. Myntan ersätter till största delar platser som i dag är utdömda av arbetsmiljöskäl:

IMG_0986

Sist på rundan, något andfådd, och kortet är taget i farten, har första delen av ombyggnationen av Östra Storgatan färdigställts. Bland annat är det en satsning för att underlätta för gång- och cykeltrafik:

IMG_0987