En reflektion om valrörelser

Jag ska erkänna att jag såg inte så många minuter av gårdagens partiledardebatt. Så roligt är det inte och det mesta känner man till om man är politiskt engagerad. Man kan följa debatten på Twitter, där kommer diverse partiaktiva att såga sina motståndare och hylla sina egna. Ingen sida är bättre än den andra på det.

Däremot märks det att det snart är valrörelse. Tonläget går upp. Negativt kampanjande har den tråkiga egenskapen att det funkar rätt bra. Jag är rätt säker på att ni kommer att få märka av det i den lokala valrörelsen också.

Oppositionen kommer att kalla oss slösaktiga trots att vi varje år visar upp ett positivt ekonomiskt resultat. De kommer att bortse att det allra mesta av de investeringar som görs och har gjorts i Nyköping har gjorts i våra skolor och i ett nytt äldreboende. Tro inte på all ni får höra. Sen kan man alltid ställa frågan till oppositionen vad hade ni gjort och vad vill ni göra i stället?

Vi kommer att vilja fortsätta utveckla Nyköping med en framåtsyftande politik. Förhoppningsvis kommer vi att driva en lokal valrörelse fokuserad på det och inte på vad den andra sidan inte vill göra, men jag lovar ingenting. Vad vi kommer att göra avslöjar vi inte riktigt ännu.